Werkt overwerken?

maandag 20 maart 2017
Bij veel werkgevers is overwerken normaal. Maar overwerken blijk niet productief te zijn.
Werkt overwerken?

 

Het werkt veel beter als mensen vier dagen werken en goed kunnen ontspannen. Dit is belangrijk voor hun creativiteit.

 

Resultaatgericht

Werkgevers sturen steeds meer op resultaten in plaats van op aanwezigheid. Daardoor  is de neiging groter voor mensen om langer over te werken. Vroeger werkte vooral de top veel langer door. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat een gemiddelde werkweek 47 uur duurt, aldaar. Veertig procent van de mensen werkt zelfs 50 uur of langer per week. Dat is inclusief het beantwoorden van telefoontjes en mailtjes in de avonduren en weekenden. Dat lijkt misschien niet iets om je zorgen om te maken, maar ook in deze tijd kan een werknemer zich niet ontspannen.

 

Contraproductief

Uit het onderzoek blijkt dat mensen beduidend minder productief worden als ze langer dan 40 uur per week werken. En dat de productiviteit zelfs extreem daalt zodra mensen 50 uur per week werken.

 

De vraag is: als we allang weten dat overwerken niet werkt, waarom doen we het dan nog? Volgens Forbes heeft het te maken met groepsdruk van leidinggevenden. En daarnaast zijn mensen in een competitieve omgeving heel erg bang om dingen te missen op het werk.

 

Netwerkleiderschap                                                                           

Deze 4-daagse praktijkgerichte masterclassreeks richt zich op het leren samenwerken tussen organisaties: wat houdt netwerkleiderschap in en hoe zet u dat succesvol in? Waarom is innovatieve samenwerking met anderen nodig? Wat is de meerwaarde van netwerkleiders?

Lees meer en schrijf u in.

 

Wanneer: start 17 mei

Waar: Groot Kievietsdal | Baarn

 

Lees ook: ‘Laat los en manage vanuit kracht' en ‘Welk gezicht heeft leiderschap in 2017?’