Welk gezicht heeft leiderschap in 2017?

maandag 16 januari 2017
Voor leiders wordt 2017 het jaar van de social skills en verbinden. Social skills die ervoor moeten zorgen dat de mensen in uw team zich als expert ontwikkelen en dat de samenwerking goed loopt.
Welk gezicht heeft leiderschap in 2017?

 

Een leidinggevende moet in 2017 dichtbij de teamleden staan om hun beweegredenen nog beter te kennen. Daarnaast moet de directie medewerkers de ruimte geven en enthousiast maken om hun eigen werk te organiseren. Hierbij draait het om de menselijke maat. De medewerker helpen groeien in plaats van hem te laten zien dat hij iets verkeerds doet. Een bewust leider ziet in elke medewerker de grondstof om te schitteren en schept de voorwaarden om hem te laten schijnen, zelfs als de uitdaging bijzonder moeilijk is.

 

Verbinden
In een lerende, groeiende en veranderende organisatie wordt feedback geven en feedback ontvangen een must. De uitdaging binnen elke organisatie is om dit te doen op een manier dat het de medewerkers motiveert tot veranderen in plaats van de medewerker in een defensieve staat te brengen. De leider van 2017 zorgt dus voor verbinding. Verbinding tussen het doel van de organisatie en de individuele motivatie, competentie en gezondheid van een medewerker. Verbinding ontstaat door te onderzoeken wat zinvol is voor de organisatie en wat zinvol is voor de medewerker. Anders gezegd; het moet duidelijk zijn welke waarde een medewerker moet toevoegen aan de organisatie en welke waarden een medewerker zelf in het werk wil terug zien.

 

Wellicht helpen de volgende vragen u om uw leiderschapskwaliteiten op een nog hoger niveau te brengen:

  • Wat vindt u uw beste prestaties in 2016?
  • Op welke gebieden heeft u voortgang geboekt?
  • Waar bent u het meest trots op in uw rol van leidinggevende?
  • Wat zijn leuke/mooie/blije momenten geweest in 2016?
  • Waar bent u minder blij mee?
  • Wat had beter gekund?
  • Wat wilt u vooral niet meer doen als leidinggevende in 2017? 

 

De kracht van storytelling voor managers

Masterclass met Gabriël Anthonio

 

Medewerkers verwachten dat u ze motiveert en inspireert. Storytelling is hiervoor een krachtig instrument. Heeft u behoefte aan een nieuwe invalshoek, een andere manier van werken dan vanuit de bekende managementboeken en spreadsheets? Ontdek de kracht van het verhaal dat bij uzelf, uw team en organisatie past! Lees meer en schrijf u in.

 

Wanneer: 22 juni 2017

Waar: Landgoed Groot Kievitsdal | Baarn

 

 Lees ook: ‘Winnen doe je samen’ en ‘Nieuwe eisen leiderschap door mondiale trends'