Wat is hét recept voor motiveren?

maandag 20 maart 2017
Mensen motiveren blijft soms lastig. Bij sommige managers rennen mensen zich het vuur uit de sloffen terwijl ze bij anderen niet vooruit te branden zijn. Wat is hét recept?
Wat is hét recept voor motiveren?

 

Geld? In sommige sectoren is dat nog steeds de eerste gedachte. Maar diep van binnen weten we dat geld vooral maar heel even motiveert. Niet iets voor de lange termijn dus.

Dan Ariely is hoogleraar gedragseconomie en deed jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar wat mensen beweegt. Zijn conclusies:
 

Mensen willen controle

Mensen zoeken altijd naar houvast en een werkgever kan ze dat geven. Waarom komen ze anders bij u werken? Het geld wat ze elke maand verdienen is een middel om houvast (terug) te krijgen. Geld geeft zekerheid om een leven op te bouwen en te onderhouden. Dus als iemand kan kiezen tussen twee banen met hetzelfde salaris, voor wie zal hij dan kiezen? Wat we moeten doen is eigenlijk heel simpel: mensen controle geven. Denk daarbij ook aan manieren om werk en privé te combineren. Want hoe meer flexibiliteit mensen hebben, hoe meer regelmogelijkheden ze hebben om hun eigen leven in te richten.

 

Mensen willen erkenning

Mensen willen erkenning en gezien worden. Dat kán zitten in een bonus, maar er zijn ook creatievere en goedkopere manieren. Publiekelijk prijzen, tijdens bijeenkomsten of op het intranet, is een mogelijkheid. Maar een welgemeend dankjewel is ook een vorm van waardering die werkt. Oprechtheid is daarin wel een sleutelwoord.

 

De kracht van storytelling voor managers

Masterclass met Gabriël Anthonio

 

Medewerkers verwachten dat u ze motiveert en inspireert. Storytelling is hiervoor een krachtig instrument. Heeft u behoefte aan een nieuwe invalshoek, een andere manier van werken dan vanuit de bekende managementboeken en spreadsheets? Ontdek de kracht van het verhaal dat bij uzelf, uw team en organisatie past! Lees meer en schrijf u in.

 

Wanneer: 22 juni 2017

Waar: Landgoed Groot Kievitsdal | Baarn

 

Lees ook: ‘Hoe talent behouden’ en ‘Bent u een lean manager?’