Nadruk leggen op werkgeluk werkt niet

maandag 20 maart 2017
Het kantoorleven in Nederland is erg goed. Toch zijn veel mensen ontevreden. Hoe komt dat?
Nadruk leggen op werkgeluk werkt niet

 

Google eens op ‘my job is’. De zoekmachine probeert de zin af te maken op basis van veelvoorkomende zoekvragen en je krijgt resultaten als ‘so boring’ of ‘making me suicidal’ of ‘making me miserable’. Zoek je op ‘mijn baas is’, dan komen er zorgwekkende voorspellingen bovendrijven. Blijkbaar houden mensen een masker op wanneer ze op kantoor zijn.

 

Wat is de oorsprong van ontevredenheid?
De kwaliteit van het werk lijkt enorm toegenomen de afgelopen decennia. We hebben luxe en comfortabele werkplekken in vergelijking met de bedompte plekken vroeger. De luchtkwaliteit is verbeterd sinds het rookverbod, en er is veel aandacht voor arbeidsomstandigheden. Er zijn fruitschalen en coaches, tafeltennistafels en nieuwe technologie. Er is beleid om pesten tegen te gaan en managers doen aan coachend in plaats van directief leidinggeven. Wat is dan de oorsprong van die ontevredenheid? Een deel van de verklaring zit ‘m in flexibiliteit. Als mensen constant in- en uitlopen, aan wie of wat bind je je dan nog? En als je geen vast contract krijgt en volgende maand weer op straat kan staan, bouw je helemaal geen band op met het bedrijf. Dan voer je alleen je werk uit.
Uit onderzoek van Sussex university blijkt dat de motivatie daalt als bedrijven sterk hameren op werkplekgeluk en bevlogenheid. Dat werkt dus contraproductief: als iedereen om je heen beweert hoe geweldig alles is, dan is de conclusie snel getrokken dat je in elk geval níet op de juiste plek bent.
Maar de belangrijkste reden is dat mensen teveel verwachten. De kwaliteit van het werk is weliswaar verbeterd, maar onze verwachtingen zijn nóg sterker gestegen.
 

Netwerkleiderschap                                                                           

Deze 4-daagse praktijkgerichte masterclassreeks richt zich op het leren samenwerken tussen organisaties: wat houdt netwerkleiderschap in en hoe zet u dat succesvol in? Waarom is innovatieve samenwerking met anderen nodig? Wat is de meerwaarde van netwerkleiders?

Lees meer en schrijf u in.

 

Wanneer: start 17 mei

Waar: Groot Kievietsdal | Baarn

 

Lees ook: ‘Werkt Het Nieuwe Werken?’ en ‘Wanneer is een werkgever aantrekkelijk voor talenten?’