Leider van de toekomst? Kijk eerst naar uzelf

donderdag 29 december 2016
De leider van de toekomst gaat eerst op paardencursus of gaat eerst schapen drijven.
Leider van de toekomst? Kijk eerst naar uzelf

Bedrijven die traineeships aanbieden leggen de nadruk steeds meer op persoonlijke ontwikkeling en willen dat jong talent eerst naar zichzelf leert kijken.

 

Paardencoaching
Shahin Rezai is een jaar geleden begonnen aan het Young Executive Program (YEP) bij PostNL. Met een groep stond hij toen bij een liggend paard in de manege. Probeer maar uit hoe je het in beweging krijgt, vroeg de trainster. ’Ik ging staan dubben hoe ik hem kon laten opstaan,’ vertelt Rezai. ‘Maar een halve minuut later stond ik nog steeds te denken.’ Op advies van de trainster liep de trainee op het paard af. Dat begon meteen te lopen.

 

Masterclassreeks ‘Overtuigend leiderschap’                                                                          

Met vier topsprekers: Bas Blekkingh, Fredrike Bannink, Prof. dr. Gabriël Anthonio en Prof. dr. Jeff Gaspersz


Leer hoe u uw leiderschapsrol effectiever, daadkrachtiger en met meer zelfvertrouwen vervult om medewerkers te inspireren, motiveren en coachen. U krijgt nieuwe ideeën voor innovatief leiderschap én u leert oplossingsgericht leidinggeven. Lees meer en schrijf u in.

 

Wanneer: 23 en 30 maart 2017, 6 en 13 april 2017
Waar: Landgoed Groot Kievitsdal | Baarn

 

Zelfonderzoek
Zelfonderzoek is een belangrijk onderdeel van het trainingsprogramma, vertelt Joris Balkema, manager Talent en Development en oud-YEP’er. ‘In mijn tijd waren we vooral bezig met het ontwikkelen van vaardigheden, nu gaat het erom wie je bent en wat je meebrengt. De inzichten helpen je effectiever te kunnen handelen als je meer verantwoordelijkheden krijgt.’ Twee keer per jaar beginnen vijftien ambitieuze starters aan het programma. Ze werken drie jaar lang op verschillende afdelingen en krijgen extra coaching.

 

Talentenklas
Bij YoungCapital begint elke maand een nieuwe talentenklas. De trainees krijgen een intensief programma, met de nadruk op persoonlijk leiderschap. ‘Wij geloven in ervaringsleren, daarom werken we met creatieve en sportieve opdrachten. Van foto’s maken tot boksen,’ vertelt Maurice Peeters, directeur van YoungCapital Professionals. ‘Ik heb meegemaakt dat een jongen met zijn armen over elkaar bij de training zat. Allemaal weerstand. Hij heeft een keer huilend bij me aan tafel gezeten. Hij moest eerst nog wat pijn kwijt voordat hij kon groeien als professional. Maar hij volgt nu wel een mooi carrièrepad.’

 

Lees ook: ‘Leiderschapsstijlen op een rij’ en ‘Kijkt u in de spiegel?