Laat los en manage vanuit kracht

maandag 20 februari 2017
De moderne leider managet vanuit kracht en niet vanuit macht. Om vanuit kracht te handelen moet u uw macht en machteloosheid los laten. Daarom is loslaten cruciaal voor de moderne manager.
Laat los en manage vanuit kracht

 

 

Door los te laten voelt u zich vrediger en blijer. De druk verdwijnt. We ‘moeten’ namelijk al zoveel. Een moderne manager laat zich niet leiden door de drtuk van het moeten. Een moderne manager weet prima met druk om te gaan. U kunt loslaten vanuit denken, voelen en dagelijkse handelen.

  • Loslaten vanuit denken
    Dit betekent dat u vooral moet loslaten dat u bepaalde overtuigingen hebt, hoe u eigenlijk zou moeten zijn. Bent u ervan overtuigd dat u altijd klaar moet staan? Laat het los.
  • Loslaten vanuit emoties
    Dit is de kern de belemmering van het loslaten. Emoties manifesteren zich heftig, emoties zorgen vaak voor allerlei gedachten. Het is de opeengestapelde druk van emoties die onze gedachten voeden. Deze gedachten geven ons allerlei excuses en redenen waarom we niet hoeven te veranderen. Emoties zijn frequent onze bron van overtuigingen. Om te veranderen dienen we dus deze emoties te herkennen en ze los te laten.
  • Loslaten vanuit handelen
    Soms moet u gewoon uw oude manier van handelen loslaten en vervangen voor een nieuwe manier van handelen.

 

 

Netwerkleiderschap                                                                           

Deze 4-daagse praktijkgerichte masterclassreeks richt zich op het leren samenwerken tussen organisaties: wat houdt netwerkleiderschap in en hoe zet u dat succesvol in? Waarom is innovatieve samenwerking met anderen nodig? Wat is de meerwaarde van netwerkleiders?

Lees meer en schrijf u in.

 

Wanneer: start 17 mei

Waar: Groot Kievietsdal | Baarn

 

Lees ook: ‘Een winning team: er is meer nodig dan alleen de juiste mensen’ en ‘Wees jezelf