Gebrek aan leiderschap en toch herkozen

maandag 19 december 2016
Een aantal betaald voetbal clubs dreigden eind november niet te stemmen bij het herverkiezen van Michael van Praag als KNVB-voorzitter. De clubs eisten uitleg van Van Praag over zijn gebrek aan leiderschap.
Gebrek aan leiderschap en toch herkozen

 

Zij eisten dat hij tekst en uitleg geeft over de bestuurlijke wanorde bij de voetbalbond. Stemt die uitleg hen niet tevreden, dan willen ze dat hij stopt als voorzitter van de KNVB en steunen ze hem niet bij de verkiezing. Uit een poll blijkt dat 75% vindt dat Van Praag niet de juiste man is voor de KNVB.

 

Toch herkozen

De afgelopen maanden sneuvelde de voltallige raad van commissarissen van de KNVB, op een lid na, en stapte Bert van Oostveen op als directeur betaald voetbal. Ondanks de weerstand werd Van Praag opnieuw gekozen als KNVB-voorzitter. Reden: het ontbreekt aan een tegenkandidaat en het amateurvoetbal zegde zijn steun al toe.

 

Masterclassreeks ‘Overtuigend leiderschap’                                                                          

Met vier topsprekers: Bas Blekkingh, Fredrike Bannink, Prof. dr. Gabriël Anthonio en Prof. dr. Jeff Gaspersz

 

Leer hoe u uw leiderschapsrol effectiever, daadkrachtiger en met meer zelfvertrouwen vervult om medewerkers te inspireren, motiveren en coachen. U krijgt nieuwe ideeën voor innovatief leiderschap én u leert oplossingsgericht leidinggeven. Lees meer en schrijf u in

 

Wanneer: 23 en 30 maart 2017, 6 en 13 april 2017

Waar: Landgoed Groot Kievitsdal | Baarn

 

Lees ook: ‘Mogen succesvolle leiders zich misgedragen?’ en ‘De allergrootste fouten van managers, volgens werknemers’ 

 

Foto: ANP