Een moeilijke boodschap brengen

maandag 20 februari 2017
Hoe kunt u zich voorbereiden om een moeilijke boodschap te brengen? Lees tips.
Een moeilijke boodschap brengen

 

 

Energie
Wat doet u met de energie die u van de spanning krijgt? Net als bij opwinding kan deze energie gekanaliseerd of verbruikt worden. Bijvoorbeeld door de trap af te lopen of een rondje om het gebouw te lopen. Onze hersenen verbruiken 20 procent van onze zuurstofinname. Als u uw bloed en uw hersenen van zuurstof wilt voorzien om rustig te worden, ga dan naar buiten voor frisse lucht. Of sluit de deur van uw kamer en luister naar uw favoriete muziek. Energie door stress beïnvloedt de boodschap negatief.

 

Waar komen uw emoties vandaan?
Bedenk waar uw emoties vandaan komen. Hoe denkt u echt over de persoon met wie u in gesprek gaat? Het is heel belangrijk om hierover eerlijk naar uzelf toe te zijn. Dit betekent niet dat u die gevoelens moet wegstoppen of verdoezelen om het gesprek te voeren, maar het is wel belangrijk om ze te onderkennen als u iets lastigs moet zeggen.

 

Het gesprek
Kijk hem of haar in de ogen, wees er helemaal voor de persoon en geef uw volledige aandacht. Praat langzaam en rustig, noem feiten en geef iemand de tijd om informatie te verwerken. Geef de persoon wat hij of zij op dat moment nodig heeft. Maar verplaats u in hun positie. Hoe zou u zich voelen?
Bekijk het filmpje ‘Een slecht-nieuwsgesprek voeren in 5 stappen’.

 

De kracht van zelfsturende teams
Leer in een dag wat de essentie is van zelfsturende teams. Hoor de do’s en dont’s van organisaties die al ruime ervaring met zelfsturing hebben. Bijvoorbeeld ING, Gemeente Hollands Kroon En Archipel Zorggroep. Stel al uw vragen aan hen over zelfsturing! 
Lees meer en schrijf u in.
 

Wanneer: 28 maart 2017
Waar: Jaarbeurs Utrecht

 

Lees ook: ‘Leider van de toekomst? Kijk eerst naar uzelf’ en ‘Welke eigenschap van een leider is het belangrijkst?’