Alternatief voor functioneringsgesprek?

donderdag 16 februari 2017
Uit een onderzoek dat Adobe uitvoerde onder 1.500 mensen blijkt dat een op de vijf medewerkers direct na een functioneringsgesprek een andere baan zoekt.
Alternatief voor functioneringsgesprek?

 

Meer dan de helft van de managers noemt functioneringsgesprekken gedateerd en niet effectief. Onder millennial-managers ligt dat aantal nog tien procentpunt hoger. En: managers zeggen dat de gevraagde tijdsinvestering hun overige werkzaamheden negatief beïnvloedt.

Voorbereidingen functioneringsgesprek tijdrovend
Uit het onderzoek komt blijkt dat managers per medewerker gemiddeld 17 uur besteden aan de voorbereiding op het functioneringsgesprek. Het merendeel besteedt er maximaal 8 uur aan. Maar een op de vijf leidinggevenden trekt er liefst 33 tot 40 uur voor uit.

Onnodig HR-instrument
Twee op de drie medewerkers noemt functioneringsgesprekken ouderwets. Bijna zestig procent zegt dat een functioneringsgesprek geen enkele impact heeft op hoe hij zijn werk doet. Daarnaast ervaren mensen het als zeer stressvol en denken ze dat het een gelegenheid voor de baas is om lievelingetjes voor te trekken. Meer dan de helft van de werknemers vindt het eigenlijk een onnodig HR-instrument.

 

Bekijk het filmpje van Koefnoen over het functioneringsgesprek (met een knipoog).

 

Wat dan wel?
Maar als we functioneringsgesprekken afschaffen, wat komt er dan voor in de plaats. Uit het onderzoek van Adobe komen in elk geval twee aanbevelingen: de meeste mensen willen feedback in het moment (en dus niet elf maanden na dato), en veel mensen willen kwalitatieve in plaats van kwantitatieve feedback.

 

 

Jaarcongres Leiderschap
Wat zijn de geheimen van leiders met lef?
 

Bent u leider? Kom naar het Jaarcongres Leiderschap.
Invloedrijke experts geven concrete voorbeelden, praktische tips en technieken zodat u echt het verschil maakt.
Lees meer en schrijf u in.

Wanneer: donderdag 18 mei

Waar: Jaarbeurs MediaPlaza | Auditorium | Utrecht

 

Lees ook: ‘Bent u een lean manager?’  en  ‘Welk gezicht heeft leiderschap in 2017?’.